Evan Leuwol

Mijn naam is Evan Leuwol en ik ben afkomstig uit Haria. Mensen zullen mij ongetwijfeld kennen van 'Batu Pintu'. Dit is van mijn vader en op deze plek in Haria kun je honderden namen tegenkomen van Molukkers uit binnen- en buitenland.

Daarnaast is 'Batu Pintu' een heerlijk stukje natuur gevestigd aan het uiteinde van de baai van Haria. Als je met de kapal cepat rechtdoor zou varen, vaar je zo bij ons het land op.

Zelf ben ik erg creatief. Ik ben gespecialiseerd in het kweken van Bonsai-bomen. Daarnaast ontwerp ik ook de bijbehorende bloembakken. Maar daarnaast vind ik het leuk om van alles en nog wat te maken. Zo heb ik voor Teachers Go Abroad onder andere een boekenkast, gaba2 meubilair en schoolmeubilair voor de projecten in Haria en Ullath gemaakt. Alle kinderen die de Engelse lessen volgen (360) kunnen nu op hun gemak zitten en het meubilair kan nog jarenlang mee.

In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met Teachers Go Abroad. En ik moet zeggen dat dit van meet af aan meteen klikte. Ik ben erg blij dat ik onderdeel van deze stichting ben en dat ik met mijn inzet er voor kan zorgen dat kinderen in onder andere mijn woonplaats Haria de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Daarnaast hoop ik dat dit ook op andere plekken binnen Maluku zal gaan gebeuren. Aan mij zal het niet liggen. Hormat!!