Marianne Ruis

Mijn naam is Marianne Ruis, ik werk als docent op het Christelijk Lyceum Delft. Ik geef les in de vakken Mens & Gezondheid en biologie.

In 2008 werd op deze school een solidariteits-dag georganiseerd. De opbrengst ging naar een organisatie die vrijwilligerswerk deed in Cambodja. Dát wilde ik ook!

Om een lang verhaal kort te maken: samen met André werden de eerste plannen gesmeed, we vonden collega’s met het zelfde enthousiasme en de stichting Teachers Go Abroad was geboren.

Ik heb de wens om de wereld te zien, te ruiken, te proeven, maar vooral te beleven.

Op mijn reizen vind ik het prachtig om te zien hoe de plaatselijke bevolking leeft, eet en woont. Helaas word je dan ook vaak geconfronteerd met nare dingen die niet echt in je vakantieplaatje passen: armoede, ziekte, gebrek aan drinkwater, een slaapplaats of medicatie. Alles wat voor ons zo vanzelfsprekend is.

Mijn hele leven heb ik me nooit zorgen hoeven maken om dergelijke zaken en daarom voelt het goed als je iets voor een ander kunt betekenen. Een dag niet hoeven denken aan je angsten, een inenting of een uniform zodat je naar school mag. Een kind leren hoe je jezelf kan ontluizen, of voorkomt dat je schurft krijgt. Maar vooral sporten, knutselen, Engels leren (geeft vaak een goede kans op de arbeidsmarkt), dansen, zingen en lachen… vooral dit laatste! En daarbij heb je gelukkig nooit last van een taalbarrière.

Wilt u ons steunen? Dat zou fantastisch zijn. Al is het alleen maar omdat u zich geen zorgen hoeft te maken of u vanavond een slaapplek heeft.. en of u iets te eten zult vinden.