Onze expeditie gaat in 2018 wederom naar de Molukken. Nu kunnen wij ons voorstellen dat mensen nu heel nieuwsgierig gaan worden naar onze bestemming in het oosten van de wereld. Daarom volgt hier wat informatie over deze eilandengroep.

De Molukken, ook wel Maluku genoemd, is een eilandengroep gelegen in de Grote en Indische Oceaan. Het ligt in de buurt van o.a. Celebes, de Filipijnen, Nieuw-Guinea en Timor. De naam 'Molukken' is afgeleid van het Arabische 'Jazirat al-Muluk ' oftewel 'Eiland der Koningen'. Deze naam is ooit in een ver verleden bedacht door Arabische handelaren.

De Molukken bestaan uit twee provincies. Namelijk de Noord-Molukken (Maluka Utara) en de Molukken die ook bekend staan als de Zuid-Molukken (Maluka Selatan). Deze twee provincies beslaan weer ruim duizend eilanden waarvan een groot deel onbewoond is.  De eilanden die wel bevolkt zijn hebben allen zo hun eigen gewoonten en tradities. De hoofdstad is Ambon en de grotere steden zijn Dobo, Masohi, Namlea en Tual.

De Molukse eilanden kennen een grote variatie aan natuur, cultuur en landschap. Vrijwel alle eilanden zijn bergachtig met mooie zandstranden en omgeven door mooie koraalriffen. Op sommige eilanden zijn nog ongerepte stukken natuur te vinden. Dit zijn vaak nationale parken. Vanwege de grote rol in de Tweede Wereldoorlog zijn er op sommige eilanden waaronder Halmahera nog monumenten, vliegtuigwrakken en andere overblijfselen te vinden. Verder staan de Molukken nog bekend om de weefkunst.

Er heerst een tropisch regenwoudklimaat. Het hele jaar door liggen de temperaturen rond de 25 tot 30 graden.

Op de Molukken worden circa 100 verschillende talen gesproken (o.a. Ambonees en Buru) maar de officiële taal is echter Indonesisch. .

Uiteraard is er een tijdsverschil en die is in de zomertijd 7 uur (later wel te verstaan) en in de wintertijd 8 uur. Handig om te weten mochten mensen ons volgend jaar nog willen spreken tijdens onze reis.