'Het aardige van de toekomst is dat ze vandaag begint.'

We willen ons even voorstellen

Teachers Go Abroad is een stichting die is opgericht door 4 docenten uit het vmbo-onderwijs. De stichting is ontstaan uit het idee om vrijwilligerswerk over de grens te doen. Dit verklaart ook meteen onze naam.

We hebben 1 motto. 'Laat het kind, het kind zijn'. Het is belangrijk dat kinderen, waar dan ook ter wereld, opgroeien in een speelse en zeker ook educatieve omgeving. Dat dit niet altijd zo is, hoeven we natuurlijk niet uit te leggen.

Wij willen daarom proberen ervoor te zorgen dat kinderen even alle 'negatieve prikkels' aan de kant kunnen schuiven door middel van sport, spel, educatie en eventueel financiële ondersteuning. Op deze manier willen we een steentje bijdragen aan een gezond leefklimaat.

Dit doen we uiteraard niet alleen. Daar waar het kan, nemen we graag vrijwilligers mee om de activiteiten zo goed mogelijk uit te voeren. Voorwaarde is wel dat iedereen de vervoerskosten naar de plek van bestemming uit eigen middelen bekostigd. We willen namelijk iedere euro die we krijgen, goed besteden.

Onze stichting is voor wereldwijde hulp maar sinds 2014 hebben we een Molukse tak binnen onze organisatie. Met name André is alleen hier actief. De rest van onze organisatie bekijkt per keer waar ze naartoe gaan.

In 2009 en 2011 waren we werkzaam in Cambodja. We hebben destijds activiteiten georganiseerd in Sré Ampil ( in de buurt van de hoofdstad Phnom Phen) en  Battambang. We hebben hier in twee weeshuisen activiteiten georganiseerd op het gebied van sport, spel, hygiëne en onderwijs. Maar behalve deze zaken waren we ook in staat om alle kinderen te laten inenten tegen hersenvliesontsteking, hebben we een bibliotheek gecreëerd en hebben we een getalenteerde leerling financieel ondersteunt om een medische opleiding te volgen. Met trots kunnen we hier vermelden dat hij deze studie positief heeft afgerond. Hij is nu arts.

In 2015 hebben we voor het eerste de Molukken aangedaan en wel de eilanden Saparua (Haria en Ullath)  en Ambon (Latuhalat). We hebben hier allerlei activiteiten georganiseerd. We hebben sportactiviteiten georganiseerd, een clean-up actie van de grond getild, les gegeven en financiële ondersteuning verleent waar nodig. Maar behalve deze activiteiten hebben we ook de kinderafdeling van het ziekenhuis op Saparua bevoorraad met nieuwe matrassen en hebben we dit ook in weeshuizen te Latuhalat en Kota Ambon (Ambon-Stad) gedaan. U kunt de foto's en verslagen van deze acties zien op deze site.

Vervolgens zijn we in december/januari 2016/2017 teruggeweest. Doelstelling was deze keer het opzetten van een zogenaamde 'rumah belajar'. Deze stond op de Haria Gunung. Ingericht en wel maar helaas is de partner waarmee wij samenwerkten niet de persoon gebleken waarvan wij hoopten dat hij zou zijn. Gevolg? De 'rumah belajar' is leeggehaald en onze gedondeerde materialen waren ongevraagd elders ondergebracht. Inmiddels hebben wij ze terug en staan ze in de opslag in Haria. Zodra wij de nieuwe locatie geregeld hebben voor ons  educatiecentrum, zullen wij onder de naam 'Tampa Edukasi' doorgaan, en de spullen uiteraard weer in gebruik nemen. Dit doen we eerst in Haria maar als dit eenmaal succesvol is, willen we graag in andere dorpen en eilanden ook educatiecentra beginnen. Ambitieus? Klopt!! Maar zonder dromen gebeurt er niets!

In de zomer van 2018 zijn we teruggeweest om een aantal mensen te spreken en vooral om nieuwe plannen te ontwikkelen. Vooral ons nieuwe TGA-lid Evan Leuwol is hier druk mee bezig. Hij doet dit voortreffelijk en we zijn dan ook blij dat hij tot onze organisatie is toegetreden. Hij is woonachting in Haria dus zijn hulp kunnen we goed gebruiken. We zullen vrij snel onze plannen bekend maken en jullie volledig op de hoogte stellen van ons einddoel.
Opmerkingen

22.01.2019 20:39

And S.

Klinkt goed. Heel veel succes. Ik zeg: "Leef je droom!"

23.01.2019 19:16

André Klunder

Gaan we zeker doen!! Komt goed. Wie weet kunnen we ooit nog voor elkaar iets betekenen.