Ina Latu, Onze moeder, onze koningin

Met gepaste trots kunnen we melden dat André zijn boek gaat uitbrengen. In naam van Teachers Go Abroad wordt het boek uitgegeven en de opbrengst gaat vanzelfsprekend naar de stichting. Op deze wijze kunnen we lopende project blijven ondersteunen en nieuwe projecten een kans van slagen geven.

Dit is het verhaal van een moeder die de Molukse identiteit hoog in het vaandel heeft staan, maar ook van een vrouw van de eerste generatie ‘Ambonezen’ in Nederland die strijdt voor een onafhankelijke RMS.

Het leven van Juliana Talarima-Gaspersz (Tante Lien) begint in de groene wereld van Ambon en eindigt in het plattelandsdorp Foxhol te Groningen. De Japanse bezetting, de Bersiap-periode, de ‘tijdelijke’ komst naar Nederland, de politieke strijd, het verlangen terug te keren naar een onafhankelijk Maluku, de religie en het gezinsleven vormen de ingrediënten van een bewogen geschiedenis.

 ‘Ina Latu’ is een chronologische levensbeschrijving, die enerzijds herkenbare beelden zal oproepen en anderzijds een belangrijk gemis in ons collectieve geheugen kan wegnemen.

 

Wilt u ook het boek bestellen? Dit kan via andre@teachersgoabroad.nl 

Het kost € 14.95 (exclusief € 4.35 verzendkosten.)